Corona (Covid19) virus en fysiotherapie

Door de maatregelen van het kabinet is het duidelijk dat het Coronavirus consequenties voor ons allemaal heeft.

De individuele fysiotherapeutische behandelingen mogen echter gewoon doorgang vinden. U kunt zich ook gewoon aanmelden voor een nieuwe behandeling.

Wij vragen u echter wel, indien u klachten heeft (koorts, niezen, hoesten, neusverkoudheid), om de afspraak bij ons af te bellen (volgens de GGD- en RIVM-richtlijn). Indien u met iemand in contact bent geweest die het Coronavirus heeft, verzoeken we u ook om de afspraak af te bellen en te verplaatsen. Zoals ook de richtlijn zegt zullen wij geen handen meer schudden.

Behandelingen aan huis gaan gewoon door, indien er geen sprake is van eerdergenoemde klachten (volgens RIVM richtlijn). Juist in deze tijd is het belangrijk passende en goede zorg te bieden.
Voor behandelingen van cliënten/patiënten die in de kwetsbare groep vallen, wordt door de behandelend fysiotherapeut per individu bepaald of deze behandelingen doorgang kunnen hebben. Vanzelfsprekend worden deze mensen persoonlijk ingelicht.

Specifiek voor onze praktijkvoering betekent het verder dat we nog alerter zullen zijn op hygiëne. Handen wassen en gebruik van antibacteriële handgel was al de normale gang van zaken. Behandelbanken en handvatten van de oefenapparaten worden ook met reinigingslotion/alcohol gereinigd.
Uzelf mag ook gebruik maken van de reinigingslotion voor uw handen. Deze staat klaar in de wachtkamer.

Share:

Geef een reactie